Osse opera

De Vereniging Osse Opera is in 1932 opgericht en vierde in 2017, ook op 1 juli, haar 85-jarige jubileum met een groot galaconcert "Feest van herkenning" in de Lievekamp te Oss. Meer dan 1.200 enthousiaste toeschouwers zorgden voor een unieke sfeer. Bekijk de "Promo"-video op https://vimeo.com/227515870 .Ook het vorige lustrum werd gevierd met een grote productie "Tachtig prachtig". Veel bekende, maar ook onbekende opera's zijn de afgelopen jaren voor het voetlicht gebracht.  Bij het 75-jarig bestaan ontving de vereniging de Koninklijke Erepenning. Ter gelegenheid van dit jubileum is ook het boek ‘Barst los dan, choralen, in juichende toon’ uitgegeven. Hierin staat het verleden en de toekomst van de vereniging prachtig beschreven. Deze prachtige jubileumuitgave is te koop voor 15 euro. U kunt deze bestellen via secretaris@osseopera.nl.

Het beleid van de Osse Opera is er op gericht om het koor binnen de amateurstatus verder te professionaliseren, met andere woorden: we willen de activiteiten in organisatorisch, zakelijk en financieel opzicht professioneler aan pakken. Dit beleid is enkele jaren geleden al ingezet en het heeft er toe geleid dat de buhnepresentaties van de Osse Opera artistiek gezien aanzienlijk gegroeid zijn. Dit is mede te danken aan dirigent Hans Lamers en repetitor Floor Lanz.
De Osse Opera is met haar vijfentachtig jaar één van de oudste verenigingen in Oss, maar is tegelijkertijd ook springlevend. Het koor is ook een vereniging in de letterlijke zin van het woord. De zangers en zangeressen komen uiteraard om met elkaar te zingen, maar daarnaast staan de woorden gezelligheid en samenzijn hoog in het vaandel. De leden zijn trots op hun vereniging en tonen betrokkenheid door zich ook in te zetten in de werkgroepen. De liefde voor zang en voor opera in het bijzonder maakt dat jong en oud zich thuis voelt in de vereniging, ook nieuwe leden.

Wie is wie

Hans Lamers
Hans studeerde koor en orkestdirectie te Arnhem en repetitietechniek bij de Nederlandse Opera en Hilversumse Omroep.

Volgde met succes internationale dirigeer-masterclasses, o.a. bij de Duitse dirigent Kurt Sanderling. 

Hans is verbonden aan het Toonkunstkoor te Zutphen en het COV Veenendaal. Daarnaast is hij vaste dirigent van twee grote operagezelschappen: het Gelders Opera en Operette Gezelschap (GOOG) en sedert 2003 de Osse Opera vereniging.

Hans Lamers behoort tot de top van de Nederlandse koordirigenten.

Info: www.lamusique.n
Floor Lanz
Studeerde piano aan het Stedelijk Conservatotium te Arnhem bij Jaques Hendriks. 
Hierbij kreeg ze speciale aantekeningen voor o.a. kamermuziek, begeleiden bij liedkunst en koorrepetitie bij Elizabeth van Malde.
Zij volgde masterclasses bij Felix de Nobel, Malcom Frager en Bart Berman.

Floor is naast de Osse Opera verbonden aan Opera Gelderland-Oost en het Gelders Orkest.
 

Het Bestuur

Hans Ruis
Voorzitter
voorzitter@osseopera.nl 
06 - 5126 8510
Ruud Pollman
Secretaris
secretaris@osseopera.nl
06 -3317 6621
Lies van der Loo
Penningmeester
penningmeester@osseopera.nl 
Dymphna van Eijk
Bestuurslid
webmaster@osseopera.nl 
Bestuurslid vacant
CONCERT VIDEO'S 20-11-2018
WORD OOK LID 27-6-2018
Houd je van opera en van zingen? Zing dan mee en meld je aan!
Lees verder...
BESTELLEN 27-6-2018
DVD Jubileum Galaconcert Osse Opera : 
https://vimeo.com/227515870
De DVD van dit eenmalige concert kost 20 euro en is te bestellen via penningmeester@osseopera.nl
WORD VRIEND OF DONATEUR 27-6-2018
U bent liefhebber van klassieke muziek en opera en u wilt dat onze vereniging blijft bestaan?
Word dan "vriend of donateur van de Osse Opera". Klik hier voor meer informatie.