Osse opera

De Vereniging Osse Opera is in 1932 opgericht en vierde in 2017, ook op 1 juli, haar 85-jarige jubileum met een groot galaconcert "Feest van herkenning" in de Lievekamp te Oss. Ook het vorige lustrum werd gevierd met een grote productie "Tachtig prachtig". Veel bekende, maar ook onbekende opera's zijn de afgelopen jaren voor het voetlicht gebracht.  Bij het 75-jarig bestaan ontving de vereniging de Koninklijke Erepenning. Ter gelegenheid van dit jubileum is ook het boek ‘Barst los dan, choralen, in juichende toon’ uitgegeven. Hierin staat het verleden en de toekomst van de vereniging prachtig beschreven. Deze prachtige jubileumuitgave is te koop voor 15 euro. U kunt deze bestellen via secretaris@osseopera.nl.

Het beleid van de Osse Opera is er op gericht om het koor binnen de amateurstatus verder te professionaliseren, met andere woorden: we willen de activiteiten in organisatorisch, zakelijk en financieel opzicht professioneler aanpakken.
De Osse Opera is met haar vijfentachtig jaar één van de oudste verenigingen in Oss, maar is tegelijkertijd ook springlevend. Het koor is ook een vereniging in de letterlijke zin van het woord. De zangers en zangeressen komen uiteraard om met elkaar te zingen, maar daarnaast staan de woorden gezelligheid en samenzijn hoog in het vaandel. De leden zijn trots op hun vereniging en tonen betrokkenheid door zich ook in te zetten in de werkgroepen. De liefde voor zang en voor opera in het bijzonder, maakt dat jong en oud zich thuis voelen in de vereniging, ook nieuwe leden.

Wie is wie

Hans Lamers
Hans studeerde koor en orkestdirectie te Arnhem en repetitietechniek bij de Nederlandse Opera en Hilversumse Omroep. Volgde met succes internationale dirigeer-masterclasses, o.a. bij de Duitse dirigent Kurt Sanderling. 

Hans is verbonden aan het Toonkunstkoor te Zutphen en het COV Veenendaal. Daarnaast is hij vaste dirigent van twee grote operagezelschappen: het Gelders Opera en Operette Gezelschap (GOOG) en sedert 2003 de Osse Opera vereniging.

Hans Lamers behoort tot de top van de Nederlandse koordirigenten.
Info: http://www.lamusique.nl
Sunghee Jo
Sunghee Jo (Busan, Zuid-Korea) begon op haar 5e met piano spelen en ronde in Zuid Korea haar Bachelor of Music af. Ze kwam naar Nederland om haar pianostudie verder te verdiepen aan de conservatoria van Maastricht en Utrecht waar ze haar Master diplomas behaalde. Ze werkt als begeleider bij verschillende operakoren en op dit moment is ze als repetitor verbonden aan de Osse Opera.

Het Bestuur

Carel van Nahuijs
voorzitter
voorzitter@osseopera.nl
Michel van Zijl
secretaris
secretaris@osseopera.nl
Lies van der Loo
Penningmeester
penningmeester@osseopera.nl 
Hanneke van der Lee
bestuurslid
Harry Hoogenes
bestuurslid
VACANT
Communicatie
Er zijn geen berichten beschikbaar

HET COMITÉ VAN AANBEVELING

Drs. W.J.L. Buijs-Glaudemans
Burgemeester van Oss
Mr. F.F.G.P. den Brok
Wethouder Cultuur
Dhr. Coen Bais
Directeur theater De Lievekamp te Oss
Dhr. Mr. J.J.M. Huberts
Oud notaris te Oss 
Wilma Bierens
Sopraan, voormalig zangdocent Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg 
Mylou Mazali
Mezzosopraan, Directeur Opera per Tutti
 Mevr. Ruud Pollmann 
Ambassadeur,
voormalig secretaris van de Osse Opera