Nieuws

Kerstconcerst van 19 december gaat niet door 2-12-2021


Tot onze spijt kan vanwege de COVID-19 maatregelen het op 19 december gepland Kerstconcert van de Osse Opera met het Ensemble Los Criollos geen doorgang vinden. 
Lees verder...
Osse Opera op DTV 6-10-2021
Lees verder...

Nieuws

Workshops zang voor (koor)zangers in Oss e.o. 6-10-2021
Sinds de Covid-19 pandemie zijn de zangkoren in Oss verstomd, de kelen verdroogd en de stembanden ietwat verroest. Het is voor alle zangers – bewust of onbewust – waardevol om de stembanden weer in conditie te brengen. Daarom organiseert de Osse Opera een aantal openbare zangworkshops voor alle mensen die graag willen zingen, o.l.v. professionele zangcoaches. Niet iedereen heeft van nature een prachtige stem, maar je kunt mensen wel leren goed te zingen!
Lees verder...
Eerste Workshop 16 oktober 2021 5-10-2021
Op zaterdag 16 oktober is de eerste Workshop uit in een reeks van vijf en wordt gegeven door twee coaches, ieder met een eigen thema. We stellen hen graag aan u voor:
Lees verder...
Zangers gezocht voor Kerstconcert 2021 4-10-2021
Het koor van de Osse Opera heeft een groot en uitgebreid repertoire. Tijdens het Koffieconcert van 26 september jl kon het publiek, dat in grote getalen was komen opdagen, genieten van een gevarieerd concert: Opera, Operette en Musical zij kwamen allemaak aan bod. Ook het komende Kerstconcert, op zondag 19 december as in de St. Jozefkerk te Oss, zal gevarieerd zijn. Naast stemmige kerstliederen, zingen we ook de twee bekende missen: Misa Criolla en Navidad Nuestra van Ariel Ramirez, samen met het Argentijnse combo Los Criollos grupo musical.
Lees verder...

Bruisende Osse Opera enthousiast van start

‘We mogen weer en dat is te merken. 1.7 miljoen koorzangers - waaronder die van de Osse Opera - ervaren weer het plezier van zingen met elkaar. Eindelijk weer de sociale contacten op de repetitieavonden en de voorbereidingen voor nieuwe concerten. Dit alles heeft men al die maanden echt als een gemis ervaren.’ Aldus onze opgewekte voorzitter van de Osse Opera, Hans Ruis.

Koffieconcert:
‘Online werd er al wat gerepeteerd, maar nu gaan we echt los met een vrolijk koffieconcert komende zondag 26 september in Cultureel Centrum De Binnenstad aan het Barbaraplein. Het koor van de Osse Opera presenteert zich dan met een luchtig concert met speelse koorwerken, mooie duetten en solisten van eigen bodem, met als gast de Osse tenor Erik Bomers. Uit alles straalt het plezier, mede door de verrassende programmakeuze en regie van onze dirigent Hans Lamers. Het programma bevat, naast een tweetal operakoorwerken, o.a. gedeelten uit beroemde operettes en musicals.

Uitnodiging: koffieconcert op zondag 26 september in Cultureel Centrum De Binnenstad. Aanvang 11:00 uur. Zaal open vanaf 10:30 uur. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage na afloop wordt zeer op prijs gesteld.

Toegang is helaas alleen mogelijk met bewijs van vaccinatie via app, print of negatief testbewijs

HET COMITÉ VAN AANBEVELING

Drs. W.J.L. Buijs-Glaudemans
Burgemeester van Oss
Mr. F.F.G.P. den Brok
Wethouder Cultuur
Dhr. Coen Bais
Directeur theater De Lievekamp te Oss
Dhr. Mr. J.J.M. Huberts
Oud notaris te Oss 
Wilma Bierens
Sopraan, voormalig zangdocent Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg 
Mylou Mazali
Mezzosopraan, Directeur Opera per Tutti
 Mevr. Ruud Pollmann 
Ambassadeur,
voormalig secretaris van de Osse Opera
Er zijn geen berichten beschikbaar