Nieuws

Workshops zang voor (koor)zangers in Oss e.o.

maandag 31 januari 2022
Sinds de Covid-19 pandemie zijn de zangkoren in Oss verstomd, de kelen verdroogd en de stembanden ietwat verroest. Het is voor alle zangers – bewust of onbewust – waardevol om de stembanden weer in conditie te brengen. Daarom organiseert de Osse Opera een aantal openbare zangworkshops voor alle mensen die graag willen zingen, o.l.v. professionele zangcoaches. Niet iedereen heeft van nature een prachtige stem, maar je kunt mensen wel leren goed te zingen!
De workshops dienen zangers handvatten te geven om de verschillende muziekstijlen, zoals musical- operette en opera, goed te kunnen beoefenen, met de juiste stem-en ademhalingstechniek. Tevens dient het project om mensen te inspireren om in verenigingsverband te gaan zingen.
Dit is voor ALLE koren van groot belang, omdat de “vergrijzing” de continuïteit in gevaar brengt. Samenzang bevordert de sociale cohesie, zo kenmerkend voor amateurgezelschappen en heeft positieve effecten op de gezondheid en het welbevinden van mensen. Samen zingen geeft plezier. Doe dus mee!Klik hiernaast op de afbeelding om te vergroten!